Stjernepriser 2017 i Nordfyns kommune.

Fredag 19. maj 2017 var der traditionen tro uddeling af Stjernepriser i Otteruphallen.  Lidt under 200 deltagere, en veloplagt formand for kulturudvalget Kurt Christensen var kl. 17.30 klar til start. Med til at sørge for underholdning undervejs var det udmærkede tremands orkester Søren Okholm, sanger og musiker indbudt. Vi manglede blot den indbudte taler roeren Eskild Ebbesen fra den berømte ”Guldfirer”, der sad fast i en bilkø øst for Storebælt.

Kurt Christensen gik derfor hurtigt over til 1. halvleg af uddelingen. Der var rigtig mange klubber repræsenteret også Sejlklubben Egensedybet. Mike Rasmussen, Dorte Rasmussen og Claus Rasmussen var til stede som Danmarksmestre i L 23 og Jan Madsen (desværre kunne han ikke møde frem) som Danmarksmester i Ylva.

L 23 mestrene fik disse ord og en Lyngbyvase for mesterskabet:

Heller ikke i 2016 lykkedes det de øvrige både i L23 klassen at fravriste den forsvarende mester titlen. Trods ihærdige forsøg fra de øvrige deltagere løb ”familie teamet” Dorte, Claus og Mike Rasmussen fra Sejlklubben Egensedybet med Mesterskabet endnu en gang. Stævnet blev afviklet af Kerteminde Sejlklub og der var 16 både til start. De 9 sejladser blev sejlet over 3 dage i flot dansk sommervejr. Især i de første sejladser var der dramatik på banen, hvilket skyldes den forholdsvise stærke vind, der voldte deltagerne nogle udfordringer og enkelte både kæntrede, men besætningen fra Egensedybet klarede det flot og sluttede med 6 førstepladser ud af 9 mulige. Det var skipper Mike Rasmussens Mesterskab nr. 7 i rækken, hvilket gør båden der i øvrigt hedder ”Tøsen” til den mest vindende båd i L23 klassen.

Om Danmarksmesterskabet for Jan Madsen lød der:

Ylva mesterskabet 2016 blev afholdt af Juelsminde Sejlklub 16.-18. august med 15 deltagere. Ylva-mesterskabet var en del af Super-DM fælles med BB 10 meter og Scan-kap 99 bådene.

En af deltagerne var Jan Madsen fra Sejlklubben Egensedybet. Som fast gast i Den Røde Løber med bådnummer 69 fra Kerteminde var der magi i sejlene. Der blev afholdt 8 sejladser, men i alle sejladserne var den dårligste placering for Jan Madsen en solid 4. plads. Med denne solide indsats kunne Den Røde Løber netop opnå en første plads kun 1 point foran nummer 2. Den endelige stilling blev først afgjort i sidste sejlads blandt 3 både, hvor Den Røde Løber sejlede sig op igennem feltet til en anden plads. Godt kæmpet i sidste øjeblik.

Efter bespisning af de mange fremmødte var Eskild Ebbesen nået frem startposition. Her fik vi en levende fortælling om hans karriere med i alt 11 VM og OL medaljer, heraf 3 OL guld og 6 VM på blot 18 år afsluttet med bronze ved OL 2012 i London som 40-årig. Udover fortællingen om de mange træningstimer, viljen til at vinde og sliddet berettede Eskild om følelserne ved at komme hjem med om halsen og gensynet med sin familie.  Pudsigt nok kunne Eskild fortælle at deltagelsen i Vild med dans betød adskilligt mere for danskernes kendskab til ham end den lange række af medaljer.  Som sportsinteresseret må jeg helt sikkert konstatere, at her stod sliddet i de to discipliner ikke mål med populariteten.  Til slut så vi TV optagelserne fra den måske mest spændende finale for Guldfireren i Athen 2004. Sjovt at høre begejstringen fra kommentatorerne endnu en gang selvom resultatet var kendt.

Carsten Christensen

Havfruen