Sejladsen Fyn rundt d. 1.2.3. juni 2007 var præget af godt vejr hele vejen rundt.

Ved skippermødet var der en meteorolog som briefede om vejret. Borgmesteren ønskede os held og lykke på turen. Der var udtrækning af tre fine præmier blandt deltagerne, og vi blev gjort opmærksom på, at vi ikke måtte sejle ud i skibstrafikruten i Storebælt, hvilket der selvfølgelig var en, der gjorde.

Starten vi i Spækhuggeren Havfruen skulle starte i, gik kl. 11.00. Vi var fire om bord: Carsten, Peter, Birger og jeg. Der var 11 startende Spækhuggere.

Spileren blev sat lige efter start og den beholdt vi oppe helt til vi rundede Horne land.

Igennem Lillebælt var vinden svag, men blev svagere efterhånden som vi nåede Bogø.

Der var mange som valgte at gå indenom Bogø. Det så for os ud som der var mere vind, hvis vi gik uden om.

Efter Bogø og ned langs Helnæs var vinden stadig østlig og vi havde en meget fin halvvindssejlads med spiler. Trods stor hældning tryllede Peter en gang varm skipperlabskovs frem med rødbeder til. Det gjorde godt.

Efter at være rundet Horne land var spileren taget ned og genuaen var sat.

Solen gik ned og vi klædte os på til natten.

Vi var seks både som fulgtes tæt. Forrest og en del længere mod nord lå H-båden Ebberød Bank. Pludselig hørte vi ”bumpet” og Ebberød Bank stod stille.

Der stikker en lille spids ud mod syd fra Svelmø. Den havde H-båden ramt. Der blev råbt ”De er gået på grund”. Vi andre fem drejede hårdt til styrbord og gik ud mod bøjen, som afmærker grunden. H-båden blev stående, så længe vi kunne se den.

Herefter blev der i mørket sejlet efter GPS.

Vi havde kryds op gennem Svendborgsund. Det er ikke nemt at skeldne lanterner og bøjer mellem så meget baggrundslys. Det gjorde det heller ikke nemmere en af vores konkurrenters lanterner ikke virkede.

Carsten styrede efter mine instruktioner fra GPS’en. På et tidspunkt siger Carsten ”Tror du ikke jeg skal dreje nu. Jeg sejler i en forhave”.

Vel ude af Svendborgsund igen, begyndte det at blive lyst. Vejret er overskyet, og vi har kryds op mod Storebæltsbroen.

 

Som vi også skulle, ved passagen af Svendborg Marina, viste vi vores nummer ved Storebæltsbroen. Derudover skulle der hele turen, sendes en lind strøm af SMS’ere med div. informationer til kapsejladsledelsen. Det er snart nødvendigt på en sådan sejlads, foruden gaster, også at have en kontormand ombord til div. informationsarbejde.

Vi lagde kursen gennem Smørstakke løb ind forbi Lohals. Her havde vi et par Spækhuggere bag os.

Næstsidste mærke der skulle rundes var var en rød bøje i løbet nord for Fyns Hoved. Vi kunne lige netop holde den op fra Storebæltsbroen til Fyns Hoved.

Vinden ved Fynshoved var frisk, og vi satte spileren. Havfruen surfede med bølgerne mod Æbleø, og videre mod Bogense. Vi gik over målstregen kl. 16.00.

Omsejlingstid 28 timer og 15 minutter. En ottendeplads ud af elleve startende Spækhuggere.

Joy, der var taget til Bogense, stod på molen og hujede, da vi sejlede ind i havnen.

Efter en kort pause i Bogense sejlede Carsten, Birger og jeg hjem til Egensedybet.

På vej ud af havnen, mødte vi H-båden Ebberød Bank. Den var heldigvis kommet fri igen, så uskadt ud, og havde fuldført turen.

Det var ved at være mørkt, da vi igen sejlede på Odense Fjord. Herfra så vi fyrværkeriet i anledning af havnefesten.

 

Tak for turen

Hilsen Søren  

 

 

FLERE BILLEDER FRA TUREN