Fjordens dag 2010

Fjordens dag 2010 bød på lidt mellemfornøjet vejr. Sejlklubben havde i år ændret vores standpladser således at der var et stort telt med mulighed for bespisning og musik og et stort telt med udelukkende udstillere. Det viste sig at være en god ide. Udstillerne havde et fælles roligt telt, hvor der var mulighed for uforstyrret at tale med de interesserede besøgende. Tilsvarende var der i det andet telt servering med blandt andet friske fisk, pandekager samt kaffe og kage. Alt dette ledsaget af sømandsviser og sømandsmusik fremfør af Otterup Harmonika Band. De besøgende kom til vores område i en jævn strøm. Her var vi i år begunstiget af at transporten over Gabet var velfungerende, således at andelen af cyklende deltagere virkede større end den plejer at være. Dette til trods for at vejrudsigten lovede byger til alle. Her var vi heldige med kun en enkelt men kraftig byge cirka 1 time før arrangementet skulle løbe af stablen.

Traditionelt startede vi med jagthorn fremført af Otterup og Omegns Jagtforening, der spillede et par melodier. Efter en kort velkomst til de deltagende fortsatte jagthornsmusikken igen.

Otterup Flettekreds og Nordfyns Sportsfiskerforening gik herefter i gang med at demonstrere deres fingerfærdigheder med henholdsvis pilegrene og fluebinding. Som noget nyt var der i år fremvisning af modelsejlbåde ved en af de lokale sejlere Søren Petersen. I teltet kunne de besøgende i detaljer høre om hvordan man bygger en modelsejlbåd i meget lette materialer og alligevel så stabil at båden kan holde til en hel del. Herefter var der demonstration af hvordan båden fungerer mekanisk og demonstration af bådenes evner til søs.  Det gik ind og ud mellem både fortøjningspæle og sejlende joller under skyldig hensyn til overholdelse af søfartsreglerne i let til moderat vind. Flot så det ud med de meget manøvredygtige både.

Imedens var der livlig aktivitet med jollesejlads fra den nordlige del af havnen. Her var Dansk Sejlunions udlejningsudstyr stilet til rådighed for klubben. En hel trailer fuld af udstyr, så der var mulighed for at få en tur i joller uden at fryse selvom man skulle falde i vandet i form af at blive pakket ind i våddragter. Desuden var der på behørig vis sikkerhedsudstyr. Der var dagen igennem godt med besøgende, der i den lette vind i modsætning til sidste år kunne more sig afslappet på vandet dels i joller dels på surfbrædder og små kanoer til leg.

Der var desuden mulighed for en tur på fjorden i rigtige sejlbåde. Klubben havde konstant to sejlbåde på vandet med 3-4 besøgende i hver båd. Mange fik prøvet glæden ved den lydløse fremfærd for sejl og klubben håber at se nogle igen som medlemmer/ bådejere.

På den kulinariske side var der igen i år god aktivitet især med varme pandekager og kaffe. Det lunede lidt i dagens løb ligesom det sørgede for at sejlklubbens ungdomsafdeling fik en pæn sum penge til at vedligeholde og udvikle afdelingen. For de lidt mere selvhjulpne var der mulighed for selv at lave sig et varmt snobrød over bål.

Alt i alt var Fjordens dag her den tyvende gang det samlet løb af stablen en god oplevelse for deltagerne og de frivillige fra sejlklubben og havnens medlemmer. Tak til dem for en god indsats, der gjorde dagen mulig. Heldigvis var der tilsagn fra alle deltagere til at møde frem til næste års arrangement, hvor vi igen er klar til en tørn.

Carsten Christensen

Sejlklubben Egensedybet.