Fjordens dag 2006 i Otterup lystbådehavn

For tredje år i træk blev der afholdt ”Fjordens dag” i Egensedybet. Succesen fra sidste år var værd at forfølge i år.

Der deltog mange gode kræfter både fra sejlklubben og havnen, og det lykkedes at afvikle et rigtigt godt arrangement og gøre en god dag ud af det.

Meteorologerne havde lovet os sol fra dagens start. Lidt forsinket dukkede den op og gjorde havnen til en smuk ramme.

Dagen startede tidligt med morgenbord for alle. Derefter var der en travl times tid med at få gjort klar i boder og ved aktiviteter.

Kl 10 blev arrangementet blæst i gang af jagthornsblæserne fra Otterup, som spillede flere melodier, der havde hver sin betydning ved større jagter.

Formand Mike holdt åbningstale og efter en stemningsfuld optakt gik arrangementet officielt i gang.

Svend Aage malers telt gav ly til salg af diverse lækkerier. Henning, Finn og Dennis langede røgede sild og fiskefileter over disken.  Det viste sig også i år at være et stort hit.

Dorte, Gerda(/Jakob) og Ann havde bagt en stribe lækre kager, der gik som varmt brød.

Sus, Gerda, Birthe og Dorte havde travlt bag disken med at sælge øl, vand, kaffe, pølser og is.

At dømme efter stemningen på havnen og humøret på havnens mange besøgende, var de tilfredse med, hvad de smagte.

Der foregik forskelligt for småfolk i alle aldre. Joy og Birger sørgede for at der blev bagt snobrød over gløder med kyndig hånd og kørt i mooncar uden kørekort. Der blev fisket med net efter søuhyrer i havnens mørke vande.

Det muntre køkken måtte i løbet af dagen melde udsolgt. Det skyldtes ikke et ringe vareudbud, men meget lyst til at prøve noget der normalt er forbudt og en høj træfsikkerhed.

Drambryggerne kunne byde på en række snapse og dramme, der nok kunne få liv i en træg krop. Man kunne smage på de forskellige urteblandinger og typer.

Når man havde fundet frem til sin favorit, kunne man købe en pose urter med hjem til egen produktion

Som noget nyt i år blev der tilbudt ture i kølbåde. Arne i Swala Pala og Preben og Janni i sejlerskolens H-båd gav ture på fjorden for de eventyrlystne.

Arne, Preben, Janni og Stig m.fl. havde en travl dag med mange ture på fjorden. Det var en stor succes, og til tider var der venteliste for at komme til. Ideen er lige i øjet, og vi håber, vi har vakt interessen hos nogle og senere ser dem som elever på sejlerskolen eller som bådejere i havnen.

Ungdomsarbejdet er en af sejlklubbens ”varme” sager.

Dagen igennem sås optimisterne at sejle hid og did ud for havnen som en flok kyllinger med lopper.

Børnene havde mod på at prøve jollerne. Claus, Kenneth, Carsten og Jesper havde i perioder nok at se til med at hjælpe op og ned i joller, bemande følgebådene og instruere begyndere. Vejret var ideelt til denne aktivitet. Udfordringerne passede til sejlernes kunnen.

Mange af havnens gæster benyttede de smukke omgivelser til enten at hvile benene eller sindet.

Ved dagens ende kunne vi gøre vores anstrengelser op. Det var synligt for alle, at dagen havde været en succes. Det skyldtes dels vejret, som var med os, dels den dejlige natur, men i endnu højere grad de mange kræfter, som gjorde en rigtig god indsats og bidrog til et rigtigt godt samarbejde og en god oplevelse – det var en fornøjelse.

Dagens omsætning gav et lille overskud. Vi vil ikke forsøge at regne timelønnen ud, men vi er ikke et sekund i tvivl om, det er indsatsen værd pga. dagens gode oplevelser. Vi tror, at nogle af de besøgende på havnen er blevet nysgerrige og sikkert kommer igen.

Tak til Drambryggerne, Otterup jagtforening, Erik Rasmussen og til alle hjælpere fra sejlklubben og havnen. Jeg håber alle har mod på det i 2007 igen.

På vegne af sejlklubben.

Jesper Krøll