For fjerde år i træk blev den lokale udgave af ”Fjordens dag” afholdt i Egensedybet. Mange lokale kræfter bidrog med at afvikle et rigtigt godt arrangement i år.Vejrmæssigt tegnede dagen til at blive en af de bedste i september. Om morgenen var vinden dog så kraftig, at vi ikke kunne forsvare at sende joller på vandet, hvis den ikke løjede af. Som på bestilling lagde vinden sig noget, og det blev en af de flotteste dage i sensommeren og gjorde dermed havnen til den perfekte ramme for FD 07.  Om lørdagen var telte, borde, pølsevogne og fiskebil stillet op og gjort klar.Søndag morgen blev køleskabe, hylder og borde fyldt op med varer til de forhåbentlig mange gæster, som ville komme i løbet af dagen. Ved nitiden samledes alle til fælles morgenbord med rundstykker og kaffe. Pr. tradition blev fjordens dag blæst i gang kl. 10.00 af jagthornsblæserne fra Otterup og sejlklubbens formand Mike Rasmussen ledsagede åbningen med velvalgte ord og ønsket om en god dag for alle

Det må dels tilskrives det fine vejr, men også at vi var kommet med i de officielle programmer, at så mange mennesker lagde deres vej forbi Otterup lystbådehavn.  Flere havde været på Odense havn og i Klintebjerg, men fælles lød det, at der var en rigtig god stemning i Egensedybet. I baggrunden ses et række af de meget flotte amerikanerbiler, som Amerikanerklubben velvilligt udstillede. Under hjelmene lå der nogle muskelbundter på mange kubiktommer.

Her ses den store veludstyrede pølsevogn, som inden åbningen er ved at blive gjort klar af kompetent personale. Gerda og co. tændte tidligt op for at være klar med ristede pølser til åbningen.Det viste sig at være en god ide, da efterspørgslen i perioder var så stor, at stegepladen og pølserne havde svært ved at følge med.

Fiskebilen er et af de nye indslag, som viste sig meget populært. Som det ses på billedet var der kø stort set dagen igennem. Her serveredes der friskstegte og friskfangede fisk og fiskefrikadeller plus en del andre lækkerier. Jeg tror Dorte, Ole og Dennis var godt trætte efter en travl og hektisk ”arbejdsdag” med til tider meget livlig handel.

Havnens vilde dyr blev præsenteret på bedste vis a la ”Fjord og bæltcentret”.Krabber, ål og andre smådyr blev flittigt studeret, og jeg tror også de vil skrive under på at det var en hård arbejdsdag . De så tydeligt lettede ud, da de sidst på dagen blev sluppet løs til de vante frie omgivelser under flydebroerne.

Også i år var der ture i kølbåde på fjorden – Arne, Søren P.  både havde lagt båd til, og sammen med Preben i Sejlklubbens H-båd. Blev det til mange ture ud og ind af havneindløbet. Der var mange oplevelseslystne besøgende, som fik en tur i det smukke sensommervejr. Chancerne er gode for at vi får nogle af dem at se igen som kommende medlemmer/aktive.

I Sv. Aages telt holdt drambryggerne og pilefletterne til.Drambryggerne havde et bredt udvalg af forskellige spændende urter indsamlet i naturen, hvoraf man kunne indkøbe efter smag og behag. Med disse ingredienser kan man klare en rusten hals.

Pilefletterne gav prøver på deres fingerfærdighed.Med håndelag kan der fremstilles mange smukke og anvendelige ting og en hel del lagde deres vej forbi for at beundre de kreative arbejder.

Snobrødsbagning er som regel et hit blandt børnene. Og som det ses på billedet tiltrak det både ”store” og små. Der blev lystigt bagt brød og der findes ikke noget bedre end hjemme- og nybagt brød. At brødet blev lidt mørkt i kanten gjorde ikke så meget, det smagte himmelsk,

Assens marinehjemmeværn deltog med både folk og materiel. I en demonstration på vandet blev det med gummibåd og redningsudstyr dygtigt demonstreret, hvordan man bjærger en person i vandet, og bringer den forulykkede sikkert i land. Dagen igennem kunne man se den bemandede gummibåd sejle ud og ind af havnen.

Marinehjemmeværket havde derudover medbragt våben og udstyr til en imponerende udstilling på land. Dels kunne man se og komme tæt på nogle af de våben som de råder over, og dels viste udstillingen på anskuelig måde, også nogle af de opgaver som hjemmeværnet påtager sig.

Der var lagt vægt på information ved arrangementet og det var gjort levende på den måde at man kunne røre ved tingene.

Ved jollebroen var der gang i jollerne hele dagen.Både optimistjoller og de nye Fevajoller blev ivrigt benyttet. Klaus, Claus, Kenneth og Jesper m.fl. havde nok at gøre med at aftale ture, instruere, hjælpe af grunden, bemande følgebåde osv. Interessen var stor og flere udtrykte at de ville komme igen.

”Kanokim” havde stillet et par kajakker til rådighed, som der også var stor interesse for at prøve. Derudover havde ”Kanokim” en udstilling af en- og tomands havkajakker  samt tilhørende udstyr. Rundt på pladsen så man diverse køretøjer suse rundt, drevet af forskellige former for pedalkraft. Disse var udlånt af ”Legetøjsmekanikeren” v. Erik Rasmussen.

Sammenfattende kan man sige, at det var en meget vellykket dag præget af en masse gode oplevelser, godt humør og igen en masse mennesker fra sejlklub og havn, som alle har gjort en rigtig god indsats, vejret var med os, det var en af de smukkeste septemberdage.Besøgstallet var det største nogensinde.Tak til Drambryggerne, Pilefletterne, Otterup jagtforening, Erik Rasmussen, Kanokim, Assens marinehjemmeværn, Amerikanerbilklubben og til alle hjælpere fra sejlklubben og havnen.

En særlig tak skal Henning og Birger have for deres store engagerede arbejde med både planlægningen og på selve dagen.

Fjordens dag i Egensedybet har vokset sig stærkere for hvert år. Nye aktiviteter er kommet med og i år var det hidtil flotteste. Da kassen kunne gøres op viste der sig et solidt overskud, som vil blive omsat til nyt materiel til ungdom og H-båd – godt gået.

Jeg håber alle har mod på det igen til næste år.

På vegne af sejlklubben.

Jesper Krøll